25 nov 2021 | NADR lectoren presenteren boek tijdens SIA-congres - NADR
17857
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17857,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,transparent_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

25 nov 2021 | NADR lectoren presenteren boek tijdens SIA-congres

Categorie
Agenda
Over dit project

Tijdens het SIA-congres op 25 nov 2021 presenteren NADR lectoren in één van de deelsessies het nieuwe boek “Beelden van Applied Design Research”.

 

Sprekers

Peter Joore (lector open innovatie, NHL Stenden Hogeschool), Karin van Beurden (voorzitter Network Applied Design Research & lector product design, Saxion Hogeschool), Marieke Zielhuis (onderzoeker lectoraat methodologie van praktijkgericht onderzoek, Hogeschool Utrecht), Anja Overdiek (lector cybersocial design, Hogeschool Rotterdam).

 

Over het boek

Onderzoekers bezoeken de wereld zoals die is. Ontwerpers willen de wereld veranderen. Applied Design Research is een vorm van praktijkgericht onderzoek waarin beide benaderingen worden geïntegreerd, om nieuwe kennis op te doen én om praktische oplossingen te ontwikkelen. Het landelijke lectorenplatform NADR brengt lectoren samen die Applied Design Research toepassen op zeer diverse gebieden, variërend van de gezondheidszorg tot de retail tot de voedingsindustrie. De ervaringen van deze lectoren zijn vastgelegd in een nieuw boek dat tijdens deze werksessie wordt gepresenteerd. Het is géén receptenboek, maar het biedt wél een kijkje in de keuken van 22 lectoraten. Dit levert een rijk beeld op van wat Applied Design Research is, hoe het toe te passen en wat je ervan kunt verwachten.