Civic Prototyping - Openbare les Tomasz Jaskiewicz - NADR
18005
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18005,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,transparent_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Civic Prototyping – Openbare les Tomasz Jaskiewicz

Auteur

Tomasz Jaskiewicz

Datum

6 juli 2022

Categorie
Publicaties
Over dit project

Civic Prototyping: een creatieve ontmoeting tussen ontwerpprototypes en betrokken burgers

Ontwerpen doe je niet alleen. Alles draait om het creatief samenbrengen van verschillende materialen, concepten, perspectieven en mensen.

 

Op woensdag 6 juli 2022 kwamen de nieuwe design lectoren van Kenniscentrum Creating 010 van Hogeschool Rotterdam, Anja Overdiek en Tomasz Jaskiewicz, samen in Het Nieuwe Instituut onder het motto De Kracht van Creatieve Ontmoetingen: een inauguratie in drie acten, bestaande uit twee reden en een debat over de rol van ontwerp in de digitaliserende maatschappij.

 

In zijn openbare les heeft Tomasz het thema van zijn lectoraat “Civic Prototyping” naar voren gebracht. Onder dit thema onderzoekt hij de creatieve ontmoeting van maatschappelijke betrokkenheid en ontwerp-prototyping als katalysator voor “democratie in het klein”. Hij ging in op manieren waarop iedereen kan leren door middel van prototypes bouwen, hoe wij daardoor onze sociale capaciteit kunnen opbouwen en inclusief kunnen innoveren.