Cybersocial Design - Openbare les Anja Overdiek - NADR
17996
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17996,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode_grid_1200,transparent_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Cybersocial Design – Openbare les Anja Overdiek

Auteur

Anja Overdiek

Datum

6 juli 2022

Categorie
Publicaties
Over dit project

Cybersocial Design: Ontwerpen voor slimme transities

Ontwerpen doe je niet alleen. Alles draait om het creatief samenbrengen van verschillende materialen, concepten, perspectieven en mensen.

 

Op woensdag 6 juli 2022 kwamen de nieuwe design lectoren van Kenniscentrum Creating 010 van Hogeschool Rotterdam, Anja Overdiek en Tomasz Jaskiewicz, samen in Het Nieuwe Instituut onder het motto De Kracht van Creatieve Ontmoetingen: een inauguratie in drie acten, bestaande uit twee reden en een debat over de rol van ontwerp in de digitaliserende maatschappij.

 

In haar openbare les ging Anja in op Cybersocial Design, dat als een vorm van ‘post-humanistisch’ ontwerp bijdraagt aan ‘slimme’ duurzaamheidstransities door het denken over de centrale rol van het menselijke individu in evenwicht te brengen met belangen van andere menselijke (anderen, collectieven) en niet-menselijke (natuur, techniek) stakeholders. Ze nam het publiek mee langs de uitdaging en kans van creatieve ontmoetingen in het faciliteren van opkomende maatschappelijke netwerken en in het zorgen voor nieuwe digitale contexten met behulp van technologieën zoals artificial intelligence en blockchain.